Oorlogsmonument Ewijk op 4 mei onthuld

EWIJK – Op de dag dat Nederland de gesneuvelden van de Tweede Wereldoorlog herdenkt, wordt in Ewijk een oorlogsmonument onthuld.

Op zaterdag 4 mei om 14.30 uur is de gedenksteen op de Julianastraat voor de kerk voor het eerst te zien.

Ewijk is de enige plaats in de gemeente Beuningen die tot nu toe geen monument had. “We zijn blij dat we nu een plek hebben om de Ewijkse slachtoffers van de oorlog te herdenken”, zegt Henk Groenen. Hij is samen met Grad van Hulst en Toon Reuvers initiatiefnemer van het monument.

Het wordt een gedenkwand van 2,70 breed, 1,50 meter hoog en hij bevat hardstenen platen met daarin de namen van tien mensen gegraveerd. De wand wordt volgende week door steenhouwer Van Leeuwen uit Beneden-Leeuwen afgemaakt.

Zes van de slachtoffers kwamen om het leven door een explosie, onder wie drie Engelse soldaten en drie kinderen. Een van die soldaten heet Albert Sly. Zijn zoon, Trevor Sly, probeert op 4 mei bij de onthulling aanwezig te zijn met enkele familieleden.

Lees hier het artikel in De Gelderlander over de aankondiging van de onthulling van het oorlogsmonument.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s