Dodenherdenking 2019 in Ewijk

Op zaterdagmiddag 4 mei vond in Ewijk de jaarlijkse dodenherdenking plaats. Normaal gesproken is dit bij het oorlogsmonument aan de Julianastraat. Vanwege de weersomstandigheden werd de herdenking ditmaal in de H Johannes de Doper Kerk gehouden.

Ruim 200 mensen waren bij de herdenking in de kerk aanwezig. Burgemeester Daphne Bergman, pastor Ruud Roefs en directeur Marieke Marcusse van basisschool de Reuzepas stonden in hun toespraken stil bij de oorlog. Ook nabestaande Bo Veenstra, achterkleindochter van Piet Jansen, kinderen van basisschool de Reuzepas en een lid van de scouting Ewijk hielden een toespraak of lazen een zelf gemaakt gedicht voor. De toespraken werden afgewisseld met optredens van het koor.

Vertegenwoordigers van de families van de slachtoffers, de gemeente Beuningen en kinderen van de basisschool de Reuzepas legden kransen bij het monument. Ook leden van het comité 4 en 5 mei Ewijk en van de stichting Historisch besef Beuningen legden een krans.

Het comité 4 en 5 mei Ewijk dankt alle geïnteresseerden voor hun aanwezigheid en alle vrijwilligers die de herdenking mogelijk hebben gemaakt.

Bekijk de video met een compilatie van de herdenking.

Meer foto’s zijn te bekijken op Beelden uit de regio.

De bevrijdingsvuurestafette
Op 5 mei werd zoals voorgaande jaren de bevrijdingsvuurestafette gelopen. Het vuur werd aangestoken in Wageningen en hardlopers uit Beuningen liepen vervolgens in estafette naar huis. Leden van het 4 en 5 mei comité Ewijk en burgemeester Daphne Bergman waren aanwezig op de Tacitusbrug bij Ewijk om de lopers te verwelkomen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s