Presentatie boek met Ewijkse oorlogsverhalen

Op 15 mei is bij het oorlogsmonument in Ewijk het boek ’75 jaar vrijheid, Ewijkse oorlogsverhalen’ gepresenteerd. Burgemeester Daphne Bergman ontving het eerste exemplaar uit handen van Toon Reuvers, voorzitter van het Comité 4 en 5 mei Ewijk.

In het boek staan de oorlogsverhalen van 45 (oud) Ewijkenaren. Toon Reuvers: “We hebben de verhalen opgetekend van mensen die zelf de oorlog hebben meegemaakt en van mensen die de oorlogsverhalen bijvoorbeeld van hun ouders hebben gehoord. Daarnaast zijn er passages uit oorlogsdagboeken opgenomen en uiteraard veel illustraties en foto’s.”

Het boek, dat een goed beeld geeft van het dorp in de jaren veertig, zou oorspronkelijk op 5 mei gepresenteerd worden. Door de coronamaatregelen moest de organisatie echter omschakelen. Toon Reuvers: “Voor 5 mei was een heel programma gepland met allerlei activiteiten, waaronder ook de officiële uitreiking van het eerste exemplaar van het boek. Nu hebben we op 15 mei in klein comité stilgestaan bij de boekpresentatie.”

Het boek verscheen in een oplage van 475 exemplaren en is verkrijgbaar via de onderstaande contactpersonen. De kosten bedragen € 10,- per exemplaar.

Bestel het boek

Het boek is te bestellen bij:
Ton van den Berg 06-51352789

Toon Reuvers 06-23152340

of Arno Spin 06-12632636.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s