Het verhaal van Theo Roelofs

Theo Roelofs (1949) is geboren in Ewijk. Hij werd genoemd naar zijn broer die in de Tweede Wereldoorlog omkwam samen met zijn andere broer Harrie op 8 oktober 1944. Theo kwam op 11 maart 2020 naar het WO2-café in Wijchen. Hij vertelde het verhaal van de ontploffing bij zijn ouderlijk huis.

Lees het verhaal van Theo Roelofs op Mijn Gelderland.

Het verhaal van Theo Roelofs over zijn broers is ook te lezen in het boek 75 jaar Vrijheid Ewijkse Oorlogsverhalen dat in mei 2020 is verschenen. Tijdens de WO2-cafés konden Gelderlanders hun verhalen en herinneringen over de Tweede Wereldoorlog delen. Dit verhaal is aangevuld met informatie van het Comité 4 en 5 mei Ewijk over de herdenking van oorlogsslachtoffers op 8 oktober 2019.

Rechten: © Henriette Kosse, Erfgoed Gelderland, CC-BY-SA

Bestel het boek

Het boek 75 jaar Vrijheid Ewijkse Oorlogsverhalen is te bestellen bij:
Ton van den Berg 06-51352789

Toon Reuvers 06-23152340

of Arno Spin 06-12632636.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s