Viering bevrijding 5 mei

In de kantine van de plaatselijke voetbalclub kwamen zo’n 70 gasten bij elkaar die er gezamenlijk voor hebben gezorgd dat het boek ‘75 jaar vrijheid met Ewijkse oorlogsverhalen’ kon worden uitgegeven. Oorspronkelijk stond deze bijeenkomst gepland voor 5 mei 2020, maar dat kon vanwege de coronaperikelen toen niet doorgaan. Gelukkig kon de bijeenkomst nu wel doorgaan. Het gezelschap bestond uit de burgemeester, zo’n 45 geïnterviewde personen met begeleiding, de schrijvers van de verhalen, de sponsoren en het Comité 4 en 5 mei Ewijk.

Tijdens een bijzonder gezellige bijeenkomst konden de vaak wat oudere aanwezigen nog eens terugblikken op de tijd van toen. Onder de aanwezigen waren ook nog een tweetal prominente figuren, namelijk Jan de Vries die in de oorlogsjaren als jonge evacuee in Ewijk een onderkomen vond en daarmee in 2022 de enige nog aanwezige evacuee van de middag was. Daarnaast Bart Janssen de schrijver van het boek ‘Het verdriet van Nijmegen 1940-1945  Slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog‘.

Onder het genot van een lekker borreltje en hapje  was het een bijzonder geslaagde middag. Sjaak Hoes met z’n 92 jaren ook al niet meer de jongste deed zelfs de suggestie om zo’n bijeenkomst maar 2x per jaar te houden!

Namens het Comité 4/5 mei Ewijk
Toon Reuvers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s